Terug naar vorige paginaCKG Sloeberhof Afd. Gent Gent


Over ons

CKG Sloeberhof is een Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning dat zich richt tot gezinnen met kinderen van 0 tot 12 jaar die hulp vragen omdat er zich bij de opvoeding van de kinderen problemen voordoen of dreigen voor te doen. Het heeft een erkenning door Kind en Gezin voor 75 plaatsen.Het CKG Sloeberhof biedt verschillende werkvormen aan. Er is zowel een begeleiding in het thuismilieu als in het CKG mogelijk. Dit kan in de vorm van gesprekken, gebruik van bepaalde methodieken, (ouder)trainingen, ..

In overleg tussen de ouders en de gezinsbegeleider kan de ene begeleidingsvorm naadloos overgaan in een andere.Ouders willen we ondersteuning bieden bij de opvoeding en samen met hen zoeken naar de best passende hulp. We blijven ouders een centrale plaats toekennen en hebben geloof in hun sterktes.Tijdens de begeleiding hebben we oog voor de noden van het kind. We willen zoveel mogelijk naar hen luisteren, hen begrijpen, rekening houden met hun verlangens en gevoelens.Bij een opname zal het kind terecht komen in een veilige, kindvriendelijke omgeving. Het zal aandacht krijgen, een aan de leeftijd aangepaste verzorging, voeding en een rustige plaats om te slapen.

De ontwikkeling van elk kind wordt maximaal gestimuleerd, oudere kinderen gaan tijdens de dag naar school. Bezoek door de ouders en familie wordt aangemoedigd als het kan en de geboden hulpverlening wordt samen met de ouders op regelmatige tijdstippen ge?valueerd.

Contact

CAPTCHA image
[Andere afbeelding]
 

Adresgegevens

Willem Wenemaerstraat 9
9000 Gent
Oost-Vlaanderen

T: 09264 00 51
F: 09 253 55 64
E: klik hier